CE ESTE POLISTIRENUL?

Опубликовано policonstruct в

Vrei sa iti transformi locuinta intr-o oaza a confortului? Atunci cu siguranta vrei sa afli mai multe despre polistiren. Polistirenul, ca produs finit, inglobeaza 98% aer si doar 2% stire. Stirenul este un produs pe baza de petrol.

In plus, conform standardului international ISO14025, procesul de fabricareare cel mai redus impact asupra mediului inconjurator. In fabricarea acestui produs se folosesc mult mai putine resurse decat pentru fabricarea celorlalte materiale termoizolante.

Unul dintre beneficiile cele mai importante ale folosirii polistirenului se refera la scaderea spectaculoasa a costurilor de intretinere. Cu fiecare litru de petrol folosit in procesul de fabricare se economisesc pana la 200 de litri de petrol utilizati ca energie primara in cheltuielile de intretinere. Sau, daca ti se pare exemplul acesta mai relevant, afla ca, prin folosirea unui metru cub de polistiren se economiseste echivalentul consumului unui automobil care parcurge 30.000 de km.

Exista doua tipuri de polistiren:

Polistirenul expandat (prescurtat EPS) – poate fi expandat alb sau expandat grafitat. Se utilizeaza cu succes pentru termoizolarea la interior si exterior a fatadelor si acoperisurilor. Deoarece este bine tolerat de piele si nu prezinta niciun pericol asupra sanatatii este utilizat cu succes pentru termoizolarea spitalelor si gradinitelor. Pentru termosisteme compacte se recomanda polistirenul expandat din gama EPS 80.

Polistirenul extrudat (prescurtat XPS) – asigura o termoizolatie eficienta de la subsol pana la acoperis, acolo unde sunt incarcari mecanice extreme si grad mare de umiditate. Se obtin rezultate ideale in cazul termoizolatiilor la peretii de subsol, la socluri, plansee, terase, sub radierul de fundatie, in incaperile umede etc. Se recomanda polistirenul extrudat Austrotherm XPS® TOP, ce nu contine hidrocarburi de fluor sau clor complet halogenate (FCKW), conform Ordonantei Ministerului Federal al Mediului, Tineretului si Familiei. Conformitate: SR EN 13164-2009.

Pentru termoizolarea fatadelor, produsele care se preteaza cel mai bine sunt polistirenul expandat FS 35, toate oferind performante termice ridicate. Polistirenul expandat FS 35 asigura un randament termic cu aproximativ 20% mai mare fata de celelalte sortimente destinate termoizolarii fatadelor, fiind astfel recomandat ca material de baza in alcatuirea termosistemelor pentru casele pasive si a celor cu consum redus de energie.

ATENTIE la folosirea unor produse de slaba calitate, care sub denumiri inselatoare fac trimiterea catre produsele premium. Aceste materiale reprezinta adevarate capcane pentru clientii mai putini experimentati. Unele firme producatoare de polistiren incearca sa induca in eroare cumparatorul in ceea ce priveste rezistenta la compresiune a produselor pe care le comercializeaza, introducand in denumirea produsului o cifra care pare ca se refera la indicele de rezistenta. Unul dintre sfaturi pentru remedierea acestei probleme consta in citirea cu atentie a codului de identificare a produsului. Acest cod se afla pe orice bax si este impus de standardul SREN 13163.

Daca sunt indeplinite principiile de montaj si sunt folosite materiale de calitate si corespunzatoare domeniului de aplicare, termoizolatia este garantata pana la 25 de ani, iar economiile in bani sunt substantiale, de pana la 70%.


sursa: www.alegecorectpolistirenul.ro

Рубрики: Penoplast

Facebook
X
Call Now ButtonSună