Lucrări de executare a șapei de mortar

Ce este sapa

Sapa este un strat compus din mortar (in mod obisnuit nisip, pietris, apa si ciment) care se toarna peste o suprafata din structura unei constructii — de obicei placa de beton -, cu rolul de a o egaliza sau de a o aduce la un anumit nivel.

 

Care este rolul ei

Sapa poate fi aderenta, turnata direct pe stratul de suport, sau flotanta, atunci cand este turnata pe un strat izolant.

Unele sape pot fi finale, altele pot fi folosite ca suport pentru pardoseala. In cazul unei locuinte, de exemplu, pe sapa pot fi montate gresia, parchetul sau linoleumul.

Șapa flotantă cu strat de izolație

Diferența dintre șapa flotantă și ȘAPA FLOTANTĂ TERMICĂ ȘI/SAU FONICĂ este facută straturile ce o separă de straturile ce o separă de stratul suport. Se folosește folie de polietilenă (BARIERĂ DE VAPORI), după care se poate folosi ca și strat izolator șapa lejeră perlit (perle de polistiren, ciment, apă), polistiren expandat, polistiren extrudat, plută, agregate polimerice, etc. Atenție, o bună șapă termică poate să nu fie în acelați timp și o bună șapă izolată fonic și viceversa.

Șapa semiumedă

Este materialul care are în compoziție nisip spălăt, sort de 4-8mm, ciment și apă. Șapa semiumedă se poate prepara cu mașini speciale, cu betoniere sau cu mixere.

Trebuie să aibe un minim de 5cm. Aceeași șapă dar cu prestații net superioare, se poate obține înlocuind cimentul cu un LIANT HIDRAULIC amestecat cu nisip/sort (0-8mm)și apă. În acest caz se realizează o șapă cu prestații mecanice superioare, stabilitate superioară, durabilitate ridicată în timp, calitatea acesteia permițând aplicarea mult mai rapidă (datorita timpilor mult mai reduși de uscare) și diversificată a oricărui tip de pardoseală. Folosind anumiți lianți, aditivi sau produse speciale (numai în baza fișelor tehnice ale produselor furnizate de producător) de o grosime mai mică de 5cm.


Facebook
X
Call Now ButtonSună