Modalități de aplicare corecta a tencuielilor decorative de exterior

Опубликовано policonstruct в

Finisajele exterioare sunt importante din mai multe puncte de vedere. Primul tine de felul in care acestea confera o rezistenta mai mare cladirilor, apoi vorbim de aspect si, nu in ultimul rand, de o asortare cat mai buna cu mediul inconjurator. Cand aplicam doar o tencuiala decorativa intregii case, problema asocierii cromatice cu restul ambientului nu este chiar asa de mare. Cu toate acestea, finisajele exterioare devin o ecuatie cu mai multe necunoscute, cand aveam de raportat, de combinat diferite texturi, culori, structuri geometrice, proportii.

 

Tencuielile decorative beneficiaza in aceste circumstante de un rol major, deoarece ele devin principalul partener al pietrei naturale placate la exterior. Tencuiala decorativa de exterior rezista foarte bine variatiilor de temperatura, se poate spala usor si se gaseste intr-o varietate complesitoare de culori si nuante.

Aceasta uriasa diversitate cromatica faciliteaza asocierea lor cu orice tip de piatra naturala, prin relatie complementara (nuante apropiate) sau prin contrast (culori diferite). Intreaga atmosfera exterioara a casei va fi ghidata de mixul intre tencuiala decorativa si zonele placate cu piatra naturala: brau, stalpi de sustinere, terasa, alei, chenarele decorative ale ferestrelor, glafurile etc.

Atentie! Inainte de a incepe orice pregatire pentru aplicarea tencuielii decorative, cititi cu atentie instructiunile producatorului inscrise pe ambalaj.

 

Conditii minime inainte de aplicare
Ca parte a finisajelor exterioare, locul pe care se vor aplica tencuielile decorative trebuie sa indeplineasca cateva cerinte elementare: suprafata sa fie uscata, neteda, rezistenta, fara praf, curata, degresata. In cazul unor tencuieli noi, este nevoie de cel putin patru saptamani pentru ca acestea sa se usuce, sa se matureze. De aceea, vara este cea mai propice perioada pentru acest tip de lucrari: lipsa precipitatiilor si temperaturi ridicate contribuie la o uscare mai profunda si mai rapida a suprafetelor destinate tencuielilor decorative.

Eventualele zone care se vor deteriora mai tarziu se repara prin nivelare si prin aplicarea unei amorse. Locurile retencuite trebuie sa se usuce si ele trei zile, se slefuiesc apoi, se indeparteaza praful ramas in urma slefuirii si se aplica amorsa.

tencuiala decorativa

Aplicarea tencuielii decorative folosite in finisajele exterioare

Modalitatea prin care se aplica tencuiala decorativa este foarte simpla si contine urmatorii pasi:
1) se intinde in strat subtire materialul pe o suprafata de cativa metri. Pentru intindere se foloseste o gletiera din otel.
2) se niveleaza,
3) se modeleaza.
Modelarea in forma dorita se realizeaza cu o drisca (circulara sau liniara) din material plastic. Aspectul final al finisajului exterior va fi determinat de grosimea stratului si de modul de driscuire.

Recomandari valabile aproape pentru toate tipurile de finisaje exterioare:

1) Temperatura de lucru sa fie in intervalul +5°C si +30°C
2) Tencuiala proaspata trebuie protejata pana la uscare de razele solare, ploi sau alte intemperii.
3) Uneltele folosite se spala cu apa imediat dupa utilizare.
4) Dupa terminarea aplicarii, galeata se va inchide ermetic pentru ca materialul ramas sa nu se intareasca

tencuiala decorativa

Exista mai multe tipuri de tencuieli decorative ce se folosesc la finisajele exterioare ale caselor: acrilica (pe baza de rasini sintetice), minerala (ciment alb, var, adaosuri minerale, rasini sintetice), silicatica (rasini acrilice si siliconice, adaos de cuart si granule de marmura) sau tip ”mozaic”.

Pentru toate detaliile privind tencuielile decorative folosite la finisajele exterioare pentru case, va rugam sa ne apelați la +373 60227274 sau in show-room-ul companiei noastre situat la adresa — Chisinau, str. Uzinelor 12/1.

Рубрики: Penoplast

Facebook
X
Call Now ButtonSună