Ce este șapa mecanizată
Sapa mecanizata se claseaza intre primele tipuri de sapa care se folosesc in scop de reducere a timpului ocazionat de turnarea si utilizarea suprafetei acesteia.
Finisarea pardoselilor, etapa ce este in asteptare pana la uscarea sapelor, este acum realizata mult mai rapid datorita acestui produs.
Ce este sapa mecanizata?
Materialele adaptabile sunt foarte apreciate de catre constructori, iar in aceasta categorie intra si sapa mecanizata. Este un produs care se poate solicita atat la statia pentru betoane, atunci cand proiectul impune folosirea sa, dar poate fi la fel de usor preparata pe santier si pompata cu o pompa speciala. Diferențierea intre aceasta sapa si cele clasice este legata de continutul redus de apa cu care se amesteca ingredientele.
V-ati putea intreba, in mod justificat, cum este posibil ca materialul sa fie lucrabil, fara un aport corespunzator de lichid. Diferenta necesara este acoperita de un liant hidraulic, care, va indeplini, inclusiv, rolul cimentului, ce nu se regaseste in amestec. Drept rezultat, se va turna o sapa care ofera:
- Un timp redus pana la maturare completa;
- Un suport cu flexibilitate crescuta;
- Un suport care permite placarea cu diferite tipuri de materiale;
- Un suport care suporta pana si trafic ridicat.
- O termoizolare excelenta a pardoselii d-voastra (dupa caz)
Prin asocierea acestor oportunitati, posibile datorita modului in care se realizeaza aceasta compozitie sapa mecanizata, este deschisa posibilitatea extinderii lucrarilor de constructie inclusiv in aria zonelor comerciale.
Pentru ce este folosita sapa mecanizata?
Faptul ca doriti sa fie turnate sape mecanizate trebuie sa fie in acord cu proiectul constructiei. Modul in care se va comporta in timp arata, in fapt, calitatile acestui produs, fata de un altul obisnuit.
Se tine cont ca timpul de maturare al materialelor din constructii este principalul factor care intarzie lucrarile. Prin urmare, viteza de lucru va creste, aceasta reflectandu-se in costurile generale, care vor inregistra o scadere semnificativa.
In aceste conditii, materialul este pregatit in circa 24 de ore pentru a prelua placarea cu finisajul de pardoseala dorit. Daca, spre exemplu, in plan este indicat parchet din lemn natur, in cel mult 5 zile poate fi montat.
La alte tipuri de sape, cele clasice, de regula, se poate astepta pana la 30 de zile pentru a trece la montarea parchetului natural.
Sapele semiumede sunt regasite in constructii, precum:
- Case particulare – aplicarea in interior sau exterior;
- Constructii cu destinatie pentru firme, productie, sali de spectacole, magazine, centre medicale, spatii pentru servicii;
- Zone de tranzit in aeropoturi, statii de tren, metrou, etc.
Ai un proiect nou de executat?
Obtine oferta de pret la colegii noștri la numerele de contact
+37360101068
+37369125863
Caracteristicile unei sape mecanizata
Cerintele lucrarilor de constructie durabila impun punerea in opera a unor materiale stabile si usor adaptabile cu destinatia finala de utilizare.
In aceasta situatie, o sapa mecanizata are potentialul complet pentru a deveni baza perfecta pentru majoritatea tipurilor de finisaje de pardoseala.
Drept beneficii, se au in vedere timpul redus de executie si, in special, respectarea termenului de predare la cheie a proiectului, indiferent de nivelul de temperatura ambiental.
Lista cu caracteristici se bazeaza pe compozitie sapa mecanizata, acestea fiind:
- Durata mica de preparare in conditii de santier;
- Timp scurt de turnare cu facilitati mecanizate, sau chiar manual;
- Se niveleaza rapid, fara a fi neceara aparatura mecanizata;
- Atinge foarte repede timpul de uscare si maturare;
- Preia si reduce uzura stratului de finisaj al pardoselei;
- Isi conserva rezistenta in timp;
- Se comporta foarte bine la incovoiere sau trafic dificil;
- Protejeaza si extinde durata de viata a pardoselilor;
- Se incadreaza intr-o marja de pret convenabila fata de alte versiuni de sape.
Etape de executie si turnare
Lucrarile profesionale sunt garantate complet, prin urmare, merita sa actionati in consecinta. Desigur, un sapist cunoaste foarte bine proportiile de materiale care compun o sapa semiumeda perfecta si poate prepara cu usurinta materialul direct pe santier.
Inainte de turnarea mecanizata si continua a sapei, lucru realizat de preparatorul sapei, lucrarile sunt preluate de constructor, urmand sa fie conduse dupa cum urmeaza:
- Calcul volum de material necesar – Verificand proiectul se afla exact care este cantitatea necesara pentru lucrare. Puteti comanda sau produce cu betoniera de santier cantitatea prevazuta;
- Pregatirea prin curatare si prelucrare a suportului – Se verifica planeitatea planseului, cu metode clasice sau cu aparatura laser. Eventuale lipsuri din suport se acopera cu mortar si se slefuiesc zonele prelucrate. Se curata cu aspiratorul profesional suprafata sau se sufla cu aparatura specializata. In lipsa acestei aparaturi, se poate matura manual, cat mai bine;
- Incadrare sapa – Se procedeaza in asa fel, incat suprafata care se toarna sa nu aiba contact cu peretii sau alte elemente din structura constructiei. Este necesara aceasta delimitare pentru a crea un spatiu suficient de dilatare;
- Pulverizare amorsa – Pentru rapiditate, amorsarea se face mecanizat sau manual, cand nu exista alta posibilitate. Este necesara pentru ca materialul turnat sa aiba aderanta maxima cu suportul;
- Pompare material sapa – Pomparea mecanizata si continua este recomandata pentru ca acopera rapid toata suprafata aflata in lucru la acel moment. Cand optati pentru turnare sapa semiumeda in regim manual, asigurati-va ca aveti continuitate in producerea si alimentarea cu material;
- Nivelare – Inainte de a interveni maturarea, se va netezi la nivelul dorit suprafata sapei;
- Finisare finala si rostuire – Cand nu urmeaza aplicarea unui finisaj peste sapa, se traseaza rosturile de dilatatie la distanta suficienta, in functie de suprafata sapei.
Instructiuni legate de turnarea sapei
Cu toate ca stim deja ca sapa de acest tip are proprietati speciale, lucrarile, in sine, trebuie abordate in mod clasic, mai ales in privinta punerii in practica.
Principala recomandare este ca umplerea spatiilor cu sapa semiumeda sa se faca in regim automatizat si complet, pana la ultimul loc liber de pe suprafata planseului. Completarile ulterioare nu sunt recomandate.
Daca materialul a fost mixat la statia pentru betoane, cu siguranta turnarea de sapa semiumeda se face in acest mod. Cand este preparata in santier, timpul de punere in opera trebuie sa fie cat mai scurt.
Cum se prepara sapa mecanizata?
In situatia in care, din motive obiective, nu puteti trimite o comanda la centrala pentru betoane, cantitatea de material pentru sapa se poate mixa cu pompa speciala pentru sape, in santier.
Aratam ca nivelul de precizie la cantarirea materialelor trebuie sa fie foarte bun, iar utilajul sa aiba o capacitate optima.
Daca va ganditi la un pret pentru sapa semiumeda pe care il veti obtine in santier, comparativ cu cel solicitat de statia pentru betoane, diferenta va fi cu foarte putin mai mica.
Tineti cont si de faptul ca pomparea mecanizata exclude timpul cu turnarea manuala. Iata care sunt materialele necesare:
- Nisip fin cu granulatie pana la cel mult 8 mm.;
- Ciment
- Lichid special hidraulic, tip liant;
- Apa curata, in cantitate redusa, conform retetei.
- Granule de polistiren expandat (dupa caz)
Care este pretul pe metru patrat?
Costul materialului propriu-zis este oferit de preparatorul profesionist.
Retineti ca pretul final al sapei raportat la manopera variaza in functie urmatoarele criterii:
- Suprafata care va intra in lucru;
- Grosimea sapei;
- Trasarea de rosturi de dilatatie;
- Alte lucrari specifice in functie de stare suportului.
Compania noastra ofera servicii de turnare a sapelor mecanizate simple si semiumede, termoizolante si obisnuite la un pret accesibil, in termeni concreti si de calitate garantata!!!